Глава Халдо-католицької церкви знову піддав критиці владу Іраку і міжнародне співтовариство
  • Птн, 05/09/2014 - 09:33

Глава Халдейської католицької церкви знову піддав критиці іракський уряд та міжнародну спільноту, звинувативши їх у відмові надати дієву допомогу християнам Іраку, яких переслідують.

"120,000 християн вигнані зі своєї історичної батьківщини, тому що політичний іслам не хоче бачити їх там, і світ при цьому мовчить, або тому що схвалює це, або тому що нездатний до дій", - сказав патріарх Луїс Рафаель I Сако.

"Страждання біженців християн і інших меншин посилюється: їх потреби зростають, а разом з тим і їх страхи перед невідомим майбутнім їх шокованих дітей, захоплених міст і пограбованих будинків", - додав халдо-католицький патріарх.

Він продовжив: "Найбільшу біль нам завдає нездатність уряду затвердити законність і правопорядок перед лицем  значного погіршення безпеки, що сприяє зростанню насильства", - сказав прелат.

За його словами, "в Багдаді християн та інших викрадають в броньованих і затемнених автомобілях серед білого дня, погрожують знищити їх будівлі та переслідують в деяких школах і в деяких державних установах, де до них скеровують слова погроз".

Відзначаючи, що " християни, які втекли стикаються з безглуздим очікуванням невідомого майбутнього", патріарх закликав їх залишатися в Іраку, а не емігрувати на Захід.

"Активні і живі християнські групи повинні діяти, щоб побудувати майбутнє, тому що проблеми життя стикаються з хоробрістю, а не боягузтвом", - підкреслив глава Халдо-католицької церкви.