Глава Конференції католицьких єпископів Польщі: Ми – поляки і українці є братами
  • Нед, 17/07/2016 - 18:09

У ніч з 16 на 17 липня у Національному Марійському відпустовому центрі Зарваниця відбулися нічні чування. З цієї нагоди до присутніх звернувся Глава Конференції католицьких єпископів Польщі Познанський Архиєпископ і Митрополит монс. Станіслав Ґондецкі.

«Ми – поляки і українці є братами. Першочерговим у цьому братерстві є тієї самої єдність віри, яку ми прийняли практично одночасно. Цього року ми святкували 1050-річницю хрещення Польщі, а ви нещодавно святкували 1025-річницю хрещення Русі. І це братство не стосується тільки минувшини, воно стосується теперішнього і майбуття», - відзначив глава польського католицького єпископату.

Митрополит Познанський також розповів про спільну з Блаженнішим Святославом оборону правд католицької віри на Синоді єпископів Католицької Церкви, де розглядалися проблеми сім’ї: «Перебуваючи на Синоді єпископів Католицької Церкви, який був присвячений питанням сім’ї, ми разом з Блаженнішим Святославом були в одній робочій групі ми разом по-лицарськи боронили правди католицької віри. Я подивляв той факт, що Його Блаженство не тільки виявися дуже обізнаним у цих питаннях, але і тим, що Його Блаженство мусів боронити присутність Святого Духа на цьому Синоді. Маєте не тільки Верховного Архиєпископа, але Великого Архиєпископа. Можете гордитись ним».

ВІДЕО: