Глава Мелхітської ГКЦ закликав жертвувати Успенський піст в наміренні подолання тероризму
  • Птн, 05/08/2016 - 15:13

Із заохоченням присвятити час молитві та постові в наміренні «подолання хвилі тероризму, який заторкує країну за країною» до вірних звернувся Глава Мелхітської Греко-Католицької Церкви патріарх Григорій ІІІ Лахам, осідок якого розташований у Сирії. Звернення було поширене з нагоди початку двотижневого духовного приготування до свята Успіння Пресвятої Богородиці, яке за новим календарним стилем відзначається 15 серпня.

Патріарх Григорій ІІІ вказує на нещодавні теракти в Німеччині та Франції, не оминаючи також трагедій, які переживає Сірія та Ліван та згадуючи про замах на життя сирійсько-православного патріарха Єфрема ІІ. «Ми з глибоким болем переживаємо ці трагедії, особливо тоді, коли до відповідальності притягаються сирійські біженці, внаслідок чого вибухають реакції ненависті й расизму щодо мирних біженців», – зазначив ієрарх, зазначаючи, що сам був свідком цього, відвідуючи сирійських вірних у Німеччині.

У цьому контексті Глава Мелхітської Греко-Католицької Церкви закликає вірних молитися і постити, готуючись до свята Успіння Пресвятої Богородиці, просячи, аби «Вона Своїм заступництвом прогнала з лиця землі тероризм, злочини та насильство». Патріарх Григорій ІІ склав співчуття країнам, що постраждали від терактів, запевняючи, що «молиться за жертви, за швидке одужання поранених і за повернення миру до наших країн».