Глава УГКЦ до 8 травня: «Лише той, хто загоїв рани, є здатний до примирення»
  • Птн, 08/05/2020 - 15:47

8 травня для нас, християн, це найперше є день молитви за мільйони невинно вбитих людей: жінок, дітей, старших, за жертв різних етнічних чисток і кривавих злочинів. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час марафону на «Прямому» телеканалі до Дня пам’яті та примирення.

«Ми молимося за них, аби силою Божої благодаті мати можливість загоїти рани цієї війни, які ще по сьогодні болять і турбують. Лише той, хто загоїв рани, є здатний до примирення. Нам так потрібно, аби ми отримали не лише перемогу у війні, але перемогу над – війною. Бо лише загоєні серця готові йти дорогою миру», – наголосив він.

Предстоятель відзначив, що 8 травня весь цивілізований світ, Європа вшановує день пам'яті завершення Другої світової війни, День примирення. Це день, вважає він, коли ми дякуємо Господу Богу за те, що жахлива Друга світова війна нарешті закінчилася.

«Нехай мир запанує в наших серцях, у наших домівках, у нашій Європі, і в цілому світі», – побажав Блаженніший Святослав.

***
У 2015 році Україна офіційно приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення саме 8 травня. Українська Греко-Католицька Церква також з того часу щороку долучається до різноманітних акцій до цього дня.