Глава УГКЦ до українців Канади: «Пам’ятайте, найбільший дар, який можуть передати батьки своїм дітям, – віра в Бога»
  • Втр, 05/11/2019 - 16:57

Мусимо визнати, що наше суспільство ще вповні не очистилося від пострадянського світоглядного порядку та мислення. Однак ми йдемо вперед до перемоги добра над злом…

Про це пише Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітальному листі з нагоди XXVІ Конгресу українців Канади, який відбувся 1-3 листопада в місті Оттава.

Предстоятель висловив вдячність учасникам Конгресу, що завдяки їхній людяності та професійному виконанню службових обов’язків сотні тисяч наших емігрантів з України віднайшли на теренах Канади свою другу батьківщину.

Глава Церкви відзначив, що українська діаспора, яка чисельно присутня в таких країнах, як США, Канада, Польща, Італія тощо, є дуже активною. Вона завзято впроваджує свої ініціативи в суспільне життя країни, яка її прийняла, а у випадку Канади - навіть і в політичній сфері. Позитивним є плекання зв’язку з Україною, яка на сьогодні складає свій іспит як вільна, незалежна і демократична держава.

«На жаль, – констатує Глава Церкви, – інформація, яка доходить до вас із батьківських земель, не є втішною. На Сході України вже п’ятий рік проти нашого народу ведеться війна, яка своїми кривавими жорнами перемелює життя і долі наших численних синів і доньок, котрі без вагань віддають найцінніше, своє життя, за торжество справедливості».

Водночас, пише він, мусимо визнати, що наше суспільство ще вповні не очистилося від пострадянського світоглядного порядку та мислення. Однак, незважаючи на всі ці виклики, ми з Божою допомогою йдемо вперед до перемоги добра над злом.

«У ці нелегкі часи народжується нова Україна, і я хочу закликати вас, по змозі, бути активними учасниками цього процесу. Пам’ятайте, що найбільший дар, який можуть передати батьки своїм дітям – це віра в Бога. Горніться до своєї Церкви, яка є вашою матір’ю та життєдайним джерелом. У ній ви знайдете полегшу для життєвих турбот і зможете за Божою благодаттю гідно прожити свій вік», – написав Блаженніший Святослав.