Глава УГКЦ побажав Президенту України під час зустрічі у нормандському форматі сили сказати її учасникам «Let my people go»
  • Чтв, 05/12/2019 - 10:34

Хочу побажати вам сили Мойсея, який міг сказати фараонові «Let my people go». Бо ніхто сьогодні так не зацікавлений, щоб настав мир в Україні, як самі українці. Росія має свої інтереси, багаті країни Заходу мають свої інтереси. Ми не можемо в тих перемовинах відступитися від свого бажання бути вільною, незалежною державою, яка обрала свій шлях розвитку. Ми гідні того, щоб інші народи, наші сусіди поважали наш вибір.

На цьому наголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з главами конфесій зі складу ВРЦіРО. Зустріч відбулася 4 грудня 2019 року.

Глава УГКЦ зазначив, що сьогодні Україна є демократичною державою, де всі почуваються вільно – незалежно від віросповідання, і релігійна спільнота дорожить таким станом справ.

При цьому він зазначив, що сьогодні є можливі два шляхи розвитку України: повернення до радянського минулого або розвиток задля розбудови європейської країни. Блаженніший Святослав пояснив, що УГКЦ проти повернення в минуле, адже під час панування радянського режиму наша Церква була загнана в підпілля і якраз на ці дні припадає тридцята річниця зустрічі Горбачова з папою Іваном Павлом ІІ. Ця зустріч стала початком легалізації УГКЦ. Тому наша Церква, за словами її Предстоятеля, підтримує шлях України до європейської спільноти.

Глава УГКЦ побажав Президенту мудрості та запевнив у підтримці в роботі на благо українців, адже Церква і Держава – це два партнери, які служать для добра одного і того ж народу. Тому, коли державна влада буде здійснювати кроки для кращого майбутнього наших громадян, то Церква завжди буде такі ініціативи підтримувати.

Зустріч Президента Володимира Зеленського з представниками ВРЦіРО відбулася напередодні саміту в нормандському форматі. Глава держави підкреслив, що йому важливо почути поради. «Тоді відчуватиму, що ми всі разом», – сказав він.

Представники Церков і релігійних організацій зазначили, що моляться за мир в Україні, та побажали Президенту сили, терпеливості й Божого благословення на переговорах лідерів країн – учасниць нормандського формату, – повідомляє www.president.gov.ua.