Глава УГКЦ подякував міністру охорони здоров’я за оцінку ролі Церкви у подоланні пандемії коронавірусу
  • Птн, 19/06/2020 - 20:33

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав звернувся з подячним листом до пана Максима Степанова, міністра охорони здоров’я України, за його оцінку і увагу до ролі УГКЦ у справі подолання пандемії.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що Українська Греко-Католицька Церква разом з іншими церквами та церковними організаціями долучилася до спільної праці нашої влади та громадянського суспільства для подолання пандемії, відкривши всі свої можливості для співпраці.

Важливо теж, зазначає Блаженніший Святослав, щоб лікарі та хворі відчували підтримку, тому наші єпископи та духовенство, багато вірних, а особливо медичні капелани несуть постійну службу, розділяючи з недужими та лікарями тягар коронавірусної епідемії.

За його словами, Церква звертає особливу увагу на медиків: лікарів, молодших медичних працівників, які самовіддано жертвують свою працю і самих себе для лікування і рятування хворих, даруючи здоров’я людям.

«Висловлюємо Вам, пане міністре, а у Вашій особі і всім медичним працівникам та службовцям медичної служби сердечну подяку за працю і жертовність, а також за Вашу увагу до ролі і послуги нашої Церкви у справі подолання пандемії та за її оцінку. Сприймаємо це як подяку за дотеперішню співпрацю і як запоруку майбутніх спільних звершень для добра нашого народу, - йдеться у тексті листа.

«З нагоди професійного свята – дня медика, який відзначатимете найближчої неділі – бажаємо Вам та всім Вашим колегам Божої мудрості, рівноваги духу, сили і наснаги, щоб приносити з Господньою допомогою здоров’я і радість своїм пацієнтам, – бажаємо розуміння і любов від рідних та всіх ближніх за молитвами Пресвятої Богородиці та всіх святих», - побажав Блаженніший Святослав.