Глава УГКЦ подякував Римо-Католицькій Церкві Литви за підтримку в часи переслідування
  • Нед, 18/08/2013 - 14:47

Голова Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук подякував Римо-Католицькій Церкві Литви в особі Папського легата кардинала Аюдріса Юзаса Бачкіса за підтримку і братерське єднання в часи переслідування під час освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

«Я хочу звершити один заповіт, який мені залишили єпископи, священики, монахи і монахині переслідуваної катакомбної Греко-Католицької Церкви. Вони заповідали при найкращому моменті висловити від імені нашої Церкви вдячність Римо-Католицькій Церкві Литви за християнську солідарність, підтримку, братерське єднання в часи переслідування в колишньому Радянському Союзі», - зазначив Голова УГКЦ.

Він наголосив, що в ті часи багато духовної літератури друкувалося на теренах Литви і владики та священики УГКЦ їздили туди, щоби привезти підпільну літературу й укріпитися у вірі. «Скільки підпільної духовної літератури, катехизмів, молитовників там було надруковано для того, щоб нагодувати Божим Словом терплячий за віру український народ. І сьогодні ми від імені всієї нашої Церкви кажемо вам: "Дякуємо!"», - наголосив Блаженніший Святослав, звертаючись до Папського легата.

 

Департамент інформації УГКЦ