Глава УГКЦ подякував Світовому конгресу українців за працю
  • Нед, 31/08/2014 - 13:56

Глава Української Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) узяв участь у щорічних зборах Світового конгресу українців, який відбувся 30 серпня в Києві.

Під час зустрічі Предстоятель виступив з привітальним словом, у якому відзначив велику роль Світового конгресу українців у донесенні правди про Україну у різних країнах світу.

«Хочу подякувати за плідну працю Світового конгресу українців в цьому останньому році. Особливо за співпрацю між Світовим конгресом українців (СКУ) та УГКЦ», - зазначив Блаженніший Святослав.

Він відзначив, що Україна сьогодні переживає один з найтрагічніших періодів у своїй історії. Але, можливо, один із найславніших. «Багато болю є в наших серцях, але ми як християни бачимо, що цей біль не є болем агонії. Це біль народження нового життя. Ми бачимо як сьогодні в болях народилася нова українська політична нація, народилося українське військо, збудилася українська діаспора в усіх країнах світу», - сказав Верховний Архиєпископ.

За його словами, проти України розв’язано сьогодні багато воєн. Одна з них – інформаційна. Яка є не менш небезпечною ніж війна прямого збройного протистояння. І тут наша Церква мала нагоду разом з СКУ в різних країнах протистояти…

«Ідея розбудови Українського світу, яку підхопив СКУ, починає проявляти себе справжньою ідеєю в гуртуванні й нового імпульсу для світового українства.», - відзначив Блаженніший Святослав.

31 серпня має відбутися освячення постійного офісу СКУ в Києві. «Вітаю вас з цим. Нам у Києві так було потрібне постійне представництво», - зауважив Глава Церкви .

Висловив сподівання, що постійна співпраця нашої Церкви зі Світовим конгресом українців приноситиме й надалі рясні плоди.