Глава УГКЦ привітав українську школу в Афінах з 20-річчям
  • Втр, 15/01/2019 - 15:15

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав українську школу при Культурно-освітньому центрі «Берегиня» в столиці Греції Афінах з 20-річним ювілеєм.

Святкування ювілею відбулося 13 січня. Свято об'єднало вчителів, вихованців, батьків, друзів школи, представників грецького духовенства й громади церкви Святого Миколая УГКЦ, які всі ці роки допомагають школі діяти та розвиватися.

У своєму привітальному листі на ім’я пані Оксани Козій, голови Культурно-освітнього центру «Берегиня», Предстоятель Церкви висловив жаль, що не зміг прибути на святкування, але архиєрей добре пам’ятає, як торік громада Святого Миколая в Афінах проводила урочистості з нагоди 20-річчя від заснування української школи, в яких він брав участь.

«Сьогодні бажаю щиро привітати всіх вас із цим величним святом. Це ваша перемога! Своїм служінням ви самі переконалися і змогли показати всім довкола, що вічні цінності українського етносу, який ви принесли із собою, не можна забути чи занедбати. Їх потрібно передавати з покоління в покоління. Наші нащадки мають знати, якого славного роду вони є», – мовиться у привітанні Глави Церкви.

Блаженніший Святослав побажав, шоб це святкування стало доброю нагодою для подяки Богові за всі дари, які спливли на громаду протягом цього часу. «Великі ідеї народжуються саме в такий час. Бажаю вам невтомного оптимізму, сил і натхнення для подальшого служіння», – написав Предстоятель.