Глава УГКЦ привітав владику-номінанта Олександра Язловецького з призначенням
  • Суб, 28/09/2019 - 16:04

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав владику-номінанта Олександра Язловецького з вибором на єпископа-помічника Київсько-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

«Радіємо за владику Віталія, який сьогодні отримує вірного помічника і дорадника у виконанні своїх обов’язків. Цей вибір, що є плодом молитви ваших батьків, настоятелів, співбратів у священстві, монахів і монахинь та численних мирян Римо-Католицької Церкви в Україні, є знаком вашої великої віри і великої довіри єпископів до вас, як до ревного виконавця Господньої волі», - сказано в привітальному листі.

«Тепер ви маєте більшу можливість послужити своїми дарами, - якими Господь вас наділив і які ви примножили, обіймаючи важливі церковні уряди, - усім тим, хто через гріх і незнання позбавлений Божої любові», - мовиться у привітанні.

Глава УГКЦ побажав, аби кожен день життя владики-номінанта був наповнений вчинками для Божої слави. «Нехай множиться добро і Боже благословення у повіреному вам служінні. Саме сьогодні Господь запрошує нас, католиків східної і західної традицій, бути проповідниками Воскресіння Його Сина для жителів нашої багатостраждальної України. Він закликає нас зцілювати їхні рани, завдані гріхом, та всіма можливими способами полегшувати терпіння, спричинені війною», - зазначається у листі.