Глава УГКЦ прочитає лекцію в Папському університеті святого Томи Аквінського
  • Чтв, 06/02/2020 - 16:32

14 лютого 2020 року Блаженніший Святослав прочитає лекцію на тему екуменізму в Папському університеті святого Томи Аквінського «Анджелікум» в Римі. Лекція Глави УГКЦ для академічної спільноти одного з найдавніших папських університетів відбудеться в рамках екуменічної програми «Ut Unum Sint» («Щоб усі були одно»).

Програма постійної формації в галузі екуменізму була започаткована з нагоди 25-ї річниці виходу у світ енцикліки Папи Івана Павла ІІ «Ut Unum Sint» Папською радою у справах єдності християн у співпраці з Папським університетом святого Томи Аквінського «Анджелікум». Серед доповідачів кафедри  Тіллард є брат Енцо Б’янкі, засновник екуменічного монастиря в Бозе (Італія), Марія Воче, президент Руху фоколярів, кардинал Вальтер Каспер, президент-емерит Папської ради у справах єдності християн, брат Алої, настоятель спільноти в Тайзе, митрополит Калліст Уер з Православної Церкви Константинопольського патріархату та інші провідні діячі у сфері екуменічного діалогу.     

У своїй лекції Глава УГКЦ висвітлить тему примату Єпископа Рима у сповідуванні та ідентичності Східних Католицьких Церков. Лекція розпочнеться о 17:30 в «Aula Magna» (Largo Angelicum, 1), вхід вільний.

Додамо, що Папський університет святого Томи Аквінського в Римі є альма матір’ю для Глави УГКЦ, де він навчався в 1994-1999 роках, захистивши свою докторську дисертацію в галузі богословської антропології та морального богослов’я візантійської богословської традиції.