Глава УГКЦ: «Прошу молодь України і всього світу: візьміть у свої руки, як зелені галузки, базові християнські цінності і привітайте ними Христа»
  • Пон, 13/04/2020 - 12:29

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних під час Архиєрейської Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Вербну неділю, 12 квітня 2020 року.

Блаженніший Святослав наголосив, що після великих епідемій, які в минулому руйнували людські фундаменти суспільства, люди починали по-новому дивитися одне на одного і переосмислювати життєві цінності. «Ми бачимо сьогодні, що перед нами саме такий «новий час». Ми можемо з впевненістю сказати, що глобальне людство стане іншим. Проте яким воно буде, залежить лише від нас».

Глава Церкви переконаний, що «новий світ» кращим повинна зробити молодь.

«Ви є тими пагонами людства і тими зеленими галузками, які сьогодні випускає світова людська спільнота. Вами вона тішиться і вітає нашого Спасителя», — сказав Предстоятель УГКЦ.

«Я сьогодні прошу молодь України і всього світу: візьміть у свої руки, як зелені галузки, базові християнські цінності, ними привітайте Христа і внесіть їх у нову культуру», — попросив він.

«Нехай тими зеленими галузками нашої молоді буде повага до людини, до життя, її гідності і здоров’я. Нехай тими зеленими галузками будуть справжні цінності, які нам допоможуть бути справжнім народом, а це — відчуття спільного блага, відповідальності за іншого, відповідальності за наше довкілля», —  побажав Глава Церкви.

«У Твої руки, наш Спасителю, вручаємо наше життя і наше майбутнє. Бо віримо, що Ти допоможеш нам зробити його новим і кращим», —  підсумував духовний лідер українців.