Глава УГКЦ просить Януковича взяти силовиків під контроль
  • Птн, 13/12/2013 - 16:54

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук звернувся до президента Віктора Януковича з проханням взяти під особистий контроль силові структури в Україні. «Ми бачили паростки надії на початку тижня, але в ніч на 11 грудня вони були зруйновані. Надіюся, більше таких необдуманих кроків не буде», – сказав він на круглому столі в Києві 13 грудня.

Блаженніший Святослав розпочав свій виступ з того, що наголосив: «Сама ідея круглого столу дискредитована в нашому суспільстві. Часто маємо набір монологів, а дуже важливо почати діалог. Це – одинока альтернатива до насильства. Тільки діалог може врятувати нас на межі прірви, над якою стоїмо».

Він зазначив, що, на жаль, українське суспільство сьогодні поділене недовірою.

«Ростуть барикади на Майдані по мірі того, як росте недовіра. Ми будемо їх зносити – вони будуть ще більшими рости. Там, де говорять гармати, там люди мовчать», - сказав Блаженніший Святослав Шевчук.

З його слів, радикальні заклики до дії сьогодні – це провокація. «Воля народу сьогодні – таких не слухати і від таких боронитися. Маємо все зробити, аби взяти під контроль насильство», – сказав глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав Шевчук також наголосив, що найважливішою сьогодні є позиція молоді.

«Молодь – це Україна, яка має незалежне європейське обличчя. Голос молоді має бути вирішальним для всіх, хто приймає будь-яке політичне чи навіть економічне рішення. І сьогодні молодь нам каже, що альтернативи до європейського майбутнього Україна немає», – сказав він.

Блаженніший Святослав закликав не тиснути на молодь. Він нагадав, що, зокрема, студентів Українського Католицького Університету викликають на допити в прокуратуру та СБУ.

Джерело: ZAXID.NET