Глава УГКЦ став гостем програми «Soul» на італійському телебаченні
  • Пон, 26/11/2018 - 10:15

25 листопада о 20:30 за італійським часом на телеканалі «SAT2000» вийде програма «Soul» за участю Патріарха Святослава. У гостях відомої в Італії телеведучої Моніки Мондо Глава УГКЦ розповідає про ситуацію в Україні та вихід у світ його італійської книги «Скажи мені правду. Діалог про сенс життя».

Блаженніший Святослав знову пригадав італійській аудиторії про «забуту війну в Україні, спричинену військовою агресією Російської Федерації». «На жаль, сьогодні не всі розуміють, що війна в Україні – це війна у Європі. Дуже часто забувається, що Європа не обмежується територією шенгенської зони. Цей великий континент повинен переосмислити власну ідентичність і концепцію Європи», – пояснив Предстоятель.

Глава УГКЦ пояснив, що опір українського народу проти намагань повернути його назад до радянського минулого є прагненням «зцілити рани, завдані нам радянською владою». «У радянські часи людська гідність була повністю розтоптаною, бо кожна тоталітарна система для того, щоб втриматися, знищує людську гідність, – розповів гість програми. – Ми були найбільш переслідуваною Церквою у XX столітті, найбільшою опозиційною спільнотою до атеїстичного режиму».

Коли український народ відчув небезпеку повернення до цього «темного періоду своєї історії», висловив свій протест у Революції гідності – «великій маніфестації солідарності різних етнічних груп, Церков та релігійних організацій». «Сьогодні український народ в дусі солідарності вже п‘ятий рік протистоїть агресій Росії», – сказав Глава УГКЦ і закликав міжнародну спільноту не бути байдужими до війни в Україні, «кровоточивої рани на тілі Європи».

У довгій розмові з Монікою Мондо Блаженніший Святослав також розповів про свою книгу «Скажи мені правду», яка нещодавно вийшла у світ в Італії. «З моїм співрозмовником ми намагалися говорити про те, що є автентичним, істинним. Звідси пізніше народилась назва книги. У цій книзі я намагався поділитися із Західним світом досвідом віри нашої Церкви. Її структура поділяє наш діалог на три головні теми: Правда як віра, Правда як надія і Правда як любов. Таким чином ми роздумували над трьома чеснотами, які є серцем християнської духовності», – розповів Предстоятель УГКЦ.

Додамо, що програма «Soul» виходить на італійському телебаченні TV2000, ведуча Моніка Мондо спілкується з відомими постатями сучасності на різні актуальні теми. Гостями її програми були лауреати Нобелівської премії, провідні політики, люди культури та Церкви. Не менш важливими для Моніки Мондо є люди, нікому не відомі: місіонери, свідки віри та людяності у різних обставинах життя. Саме завдяки цьому програма «Soul» є однією з найвідоміших програм в мас-медійному просторі Італії.

Інтерв’ю з Блаженнішим Святославом вийде у неділю, 25 листопада, о 20:30 за італійським часом.