Глава УГКЦ у листі до кардинала Бассетті: «близькість, солідарність та молитовна підтримка італійського народу»
  • Чтв, 26/03/2020 - 16:34

У листі до кардинала Ґвалтьєро Бассетті, Президента Єпископської конференції Італії, Блаженніший Святослав висловив солідарність та молитовну підтримку італійського народу у зв’язку з поширенням пандемії Covid-19. «В умовах надзвичайної санітарної ситуації італійська Церква свідчить усьому світу автентичну любов матері-Церкви до своїх дітей», - пише у листі солідарності Глава УГКЦ.

Звертаючись до очільника Єпископської конференції Італії, Блаженніший Святослав наголосив, що Італія є дуже близькою країною для України, «другою батьківщиною багатьох українців, яка гостинно прийняла їх в час особливої скрути». Предстоятель УГКЦ найперше  висловив слова підтримки хворим, їхнім сім’ям, медичному персоналу, священникам та богопосвяченим особам, які опікуються хворими.

Приклад Церкви в Італії, вважає Блаженніший Святослав, «є справжнім християнським свідченням доброго самарянина у служінні найбільш потребуючим». Навіть в ретельному дотриманні санітарних норм та заходів державної влади щодо протидії пандемії коронавірусу, «італійська Церква свідчить своє служіння у пошуках нових форм контактів із своїми вірними, перетворюючись у справжній «польовий шпиталь», як до цього запрошує папа Франциск».

Глава УГКЦ також вказав на жертовну працю багатьох українських жінок, які доглядають та опікуються італійцями похилого віку. Перебуваючи в категорії особливої небезпеки, «наші українські жінки відчувають, що їхня праця є особливою місією». Блаженніший Святослав пригадав «пророчі» слова папи Франциска, звернені до українок у січні 2018 р. під час візиту до собору Святої Софії в Римі: «Я прошу вас сприймати вашу працю, дуже часто важку і малооплачувану, не лише як роботу, але як певну місію: ви є опорою для багатьох людей похилого віку, їхніми сестрами, завдяки яким вони не відчувають себе самотніми».

«Висловлюючи солідарність УГКЦ з італійським народом, запевняємо вас у наших постійних молитвах перед глобальною загрозою поширення пандемії та єднаємось з вами в очікуванні Христового воскресіння в єдиний Божий народ», - такими словами підтримки завершив свого листа Блаженніший Святослав.