Глава УГКЦ у Римі рукоположив нового священика
  • Втр, 29/04/2014 - 12:13

26 квітня в одній із центральних базилік Рима Блаженніший Святослав (Шевчук) здійснив чин ієрейського рукоположення. Новопоставлений ієрей Андрій Вахришев є докторантом Папського університету «Урбаніана» та належить до духовенства Спільноти святого Егідія.

Разом із Предстоятелем УГКЦ Божественну Літургію співслужили Архиєпископ Вінченцо Палья, духівник Спільноти святого Егідія,  та владика Амброджіо Спреафіко, Єпископ Фрозіноне. На Богослужінні також був присутній Андреа Ріккарді, засновник спільноти.

«Сьогодні для Церкви народжується новий душпастир, який покликаний приносити безкровну Жертву, а також жертвувати своє життя за поручену йому паству», - сказав Блаженніший Святослав у своїй проповіді під час Богослужіння. Він також побажав о. Андрію доброго душпастирського служіння та праці для побудови миру у світі та Україні зокрема.  Додамо, що Спільнота святого Егідія є міжнародною мирянською організацією, завданням якої є сприяння побудови екуменічного діалогу між  релігіями, миру та солідарності у всьому світі.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua