Глава УГКЦ у складі делегації Всеукраїнської ради Церков прибув з офіційним візитом до Ізраїлю
  • Пон, 04/03/2019 - 13:06

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій проведе в Єрусалимі зустрічі на найвищому рівні.

Поїздка відбувається за ініціативи головуючого у ВРЦіРО, головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха, який запропонував провести виїзне засідання Ради Церков на Святій землі – місці паломництва для віруючих багатьох конфесій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Програма візиту передбачає офіційні зустрічі членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом Держави Ізраїль, спікером Кнесета (парламенту), а також з іншими ізраїльськими політиками та релігійними діячами.

Ці зустрічі мають на меті зміцнення дружніх українсько-ізраїльських стосунків, обмін досвідом у сфері державно-конфесійної взаємодії, подальший розвиток паломництва в інтересах обох країн – як до Ізраїлю, так і до України.

Учасники української делегації також відвідають військовий рабинат Ізраїлю та проведуть зустріч з Головним рабином ЦАХАЛа з метою вивчення досвіду військового капеланства в Армії оборони Ізраїлю. Це особливо актуально в контексті захисту України від військових загроз, що стоять перед Українською Державою, та запровадження капеланства у Збройних силах України, Національній гвардії та інших військових формуваннях України.

У вільний від офіційних зустрічей час глави і представники Українських Церков і релігійних організацій відвідують визначні місця паломництва та звершать молитви за мир в Україні.

Візит делегації ВРЦіРО до Ізраїлю розпочався із зустрічі з Зеєвом Елькіним, Міністром у справах Єрусалима та національної спадщини, Міністром охорони навколишнього середовища.

Як повідомляв ІРС, перше виїзне засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій відбулося у 2009 році також до Держави Ізраїль. Тоді результатом зустрічей делегації ВРЦіРО на найвищому рівні стало остаточне вирішення питання встановлення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем.