Глава УГКЦ у Варшаві: «Кремль підтримує популістів і провокує ненависть у Європі»
  • Птн, 16/03/2018 - 15:09

Політика популізму є сліпою та недалекоглядною, оскільки вона створює сприятливий ґрунт для провокацій і радикальних гасел. Російська агресивна пропаганда, яка призвела до анексії Криму і викликає загибель людей на Донбасі внаслідок війни, підтримує популістів і провокує ненависть у різних місцях Європи.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своїй доповіді «Роль Греко-Католицької Церкви в трансформації українського суспільства» під час конференції у Варшаві «Революція, війна та їх наслідки» 16 березня 2018 року.

«Великою проблемою сьогоднішньої політики, – вважає Предстоятель, – є популізм, який викликає найнижчі інстинкти, засновані на ненависті й боротьбі. Такий стиль є великою загрозою, бо мова йде не про правду та соціальний добробут, а про те, щоб спровокувати напруженість і конфлікти, що має на меті зберегти владу».

На його думку, Кремль фінансує екстремальних націоналістів і підтримує конфлікти. «Він робить це в Україні та Польщі, а також у Франції та Греції. Ви можете чітко це бачити щодо антиукраїнських дій, які недавно з'явилися в Польщі, ініційовані з того ж джерела, що і війна на Донбасі. Ненависть, брехливість, маніпулювання фактами є головними інструментами. Цьому слід протидіяти для порозуміння та примирення між народами», – наголосив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ висловив переконання, що той, хто веде діалог і прагне до згоди, не є слабший, ніж нападник. Навпаки, ті, що підтримують мир навіть перед війною, здатні не тільки виграти це, а й перемогти над справою, яка веде до цієї війни.