Глава УГКЦ відвідав Cвятоуспенський монастир у Римі
  • Птн, 27/06/2014 - 20:15

26 червня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відвідав Cвятоуспенський монастир у Римі. Разом з насельниками монастиря Предстоятель УГКЦ молився Божественну Літургію та звернувся із закликом «свідчити Христа у сучасному світі».

«У вас є унікальна можливість через монаше життя уподібнитися до Христа і явити його сучасному світу», - наголосив Блаженніший Святослав у своїй проповіді і побажав, щоб «монаше життя було побудоване на постійному пошуку Божої волі». Вкінці Літургії о. Олександр Сапунко, капелан святоуспенського монастиря, подякував Блаженнішому Святославу за його душпастирський візит і від усієї монастирської спільноти привітав його із ювілеєм 20-річчя священичого служіння.

Святоуспенський жіночий монастир існує в Римі з 1957 року та був заснований Конгрегацією Східних Церков з благословення Папи Пія XII. Заснування монастиря було екуменічною ініціативою Апостольської Столиці. Монастирська обитель належить до Католицької Церкви, її духовне життя формується на засадах східної традиції, а літургічною мовою є церковнослов’янська  мова. На даний час в монастирі живуть монахині з України, Росії, Італії та Аргентини.