Глава УГКЦ відвідав спільноту св. Егідія у Римі
  • Птн, 12/10/2018 - 15:01

11 жовтня Блаженніший Святослав взяв участь у молитві спільноти св. Егідія у Римі, храмі Пресвятої Богородиці на Трастевере. У своєму біблійному розважанні Глава УГКЦ говорив про “витривалість у молитві” за мир в Україні та цілому світі.

Роздумуючи над євангельським уривком від Луки 11. 5-13, проповідник вказав на його два аспекти: “З одного боку ми бачимо Бога, що завжди вислуховує молитви людини і готовий прийти їй на допомогу, а з іншого – запрошення для самої людини бути витривалою у молитві”.  Однак, “дуже часто людина третього тисячоліття сприймає Бога як комп’ютерну клавішу, “клік” швидкої дії сучасних технологій, від якого очікуємо негайного ефекту. Але наш Бог не є комп’ютерною клавішою”, - наголосив Блаженніший Святослав. “Наша наполегливість у молитві є необхідною умовою нашого духовного зростання. Починаючи нашу молитву з прохання у Бога того, що нам потрібно, ми повинні духовно вирости до того, щоб завершити її словами: “Нехай буде воля твоя”. Адже Бог не хоче нам дати те, що має, але те, ким Він є для нас– самого себе”. 

Глава УГКЦ вказав на приклад українського народу, який “вже 5 років щоденно молиться до Бога про мир в Україні. І хочу вам сказати, що ця молитва за припинення війни допомагає нашому народу духовно зростати”.

На завершення свого слова Предстоятель УГКЦ закликав спільноту св. Егідія “бути витривалими” у їхній молитві за мир в Україні.

Додамо, що спільнота св. Егідія народилася 50 років тому як мирянська ініціатива католицького спрямування, однією з її основних завдань є праця для побудови миру у сучасному світі, спільнота також активно розвивається в Україні.