Глава УГКЦ висловив свої співчуття з приводу терактів у Шрі-Ланці
  • Втр, 23/04/2019 - 13:15

Від усієї повноти Української Греко-Католицької Церкви я б хотів висловити наші співчуття та запевнення в молитвах через терористичні атаки у Шрі-Ланці, які забрали життя понад 200 невинних осіб і залишили ще більше осіб пораненими. Такий насильницький і брутальний напад, який вчинений на Пасху і який мав за мішень християнські спільноти, котрі розпочинали свої пасхальні богослужіння, показує, що зло є справжньою загрозою для миру і безпеки в усьому світі.

Такими словами висловив своє співчуття з приводу терористичних актів у Шрі-Ланці Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у своєму листі до кардинала Малкома Реджифа, Архиєпископа Коломбо.  

«Глибоко засмучені цим беззмістовним актом насильства, висловлюємо наші співчуття родичам і сім’ям загиблих. Уся наша Церква молиться за вічний упокій наших невинно убієнних братів і сестер. Єднаємося в молитвах із сім’ями потерпілих в результаті цієї трагедії», — запевнив Предстоятель УГКЦ.

Він зазначив, що ми, як християни, зміцнюємося вірою у воскреслого Господа. «Завдяки Воскресінню Христовому жодне зло цього світу, навіть смерть, не має ніякої влади над нашим життям. Воскреслий Христос нагадує нам сьогодні: «Я воскресіння й життя. Хто вірує в Мене, — хоч і вмре, буде жити... І кожен, хто живе, та хто вірує в Мене,— повіки не вмре» (Ів. 11, 25-26). Христос воскрес, і Він є нашим справжнім сонцем, яке просвічує наше життя», — написав Блаженніший Святослав.