Глава УГКЦ вважає канонізацію Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II святом для України і УГКЦ
  • Пон, 28/04/2014 - 16:18

Як ми раніше повідомляли, 27 квітня Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, узяв участь у канонізації двох визначних Римських Єпископів минулого століття: Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II. Із Святішим Отцем Франциском співслужили предстоятелі різних Східних Католицьких Церков, 150 кардиналів і понад 700 єпископів.

Коментуючи цю історичну подію для «Живого.ТБ», Верховний Архиєпископ УГКЦ зауважив, що канонізація обох Пап є справжнім святом для України і УГКЦ. Бо «отримавши таких заступників і світ, і Україна, випросить у Господа ласку миру і свободи».  

Крім цього, Блаженніший Святослав додав, що канонізовані святі Католицької Церкви відкрили нову сторінку в історії людства: «Папа Іван XXIII – знаний, як «добрий Папа». Він, за словами Папи Франциска, ведений Духом Святим, скликав II Ватиканський Собор. А ще він відомий, як Папа миротворець, якому вдалося «замирити» Карибську кризу, під час якої людство стояло на межі атомної війни.

Натомість Папа Іван Павло II став для України дуже близьким, бо завжди носив її у своєму серці. Він є також тим, хто «повалив Берлінський мур» і дав силу своєму народові вистояти перед тоталітарним комуністичним режимом».

На думку Глави УГКЦ, символічно, що канонізація обох Пап відбулася в один день. Адже їхні постаті зворушують серця людей і сьогодні. «Сьогодні світ стоїть на межі протистояння. Можливо, епіцентром цього протистояння є Україна. Тому сьогодні я молився до новопроголошених святих за нашу державу», − додав наприкінці Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ