Глава УГКЦ взяв участь в канонізації Папи Івана XXIII та Івана Павла II
  • Нед, 27/04/2014 - 21:24

Сьогодні вранці Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, взяв участь в канонізації двох визначних Понтифіків минулого століття: Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II. Із Святішим отцем Франциском співслужили Предстоятелі різних Східних Католицьких Церков, 150 кардиналів та понад 700 єпископів.

Богослужіння розпочалося молитвою до Божого Милосердя та Літанії до всіх святих, під час якої відбувся процесійний вхід служителів. На початку Святої Меси постулятори звернулися до Святішого отця з проханнями про визнання святості, після чого, проказавши молитву до Святого Духа, Папа Франциск прочитав формулу канонізації. Відтак було внесено та покладено на призначеному місці мощі новопроголошених святих. Їх принесли Флорібет Мора Діаз з Коста-Ріки, зцілена за заступництвом святого Івана Павла ІІ, та племінники святого Івана XXIII.

«Новопроголошені святі випили до кінця чашу людських терпінь минулого століття. Якщо Папа Іван XXIII зупинив Карибську кризу, коли світ стояв на межі атомної війни, то Папа Іван Павло ІІ перевів людство у ІІІ тисячоліття з великою надією на те, що у світі пануватиме мир. Саме він був тією особою, яка зуміла повалити різні мури XX століття», – розповів Блаженніший Святослав, коментуючи факт проголошення святими двох пап.

На його думку, «ця подія має важливе значення в контексті подій в Україні, адже щойно проголошені святі були борцями за мир у світі і вони молитимуться до Бога, щоб Україна не терпіла нової агресії і на нашій землі більше ніколи не проливалась людська кров».

Окрім цього, пригадав Глава УГКЦ, саме завдяки Папі Іванові XXIII було звільнено із сибірської неволі Патріарха Йосифа Сліпого, а Папа Іван Павло ІІ відвідав Україну: «Це два великих знаки, які сьогодні Господь Бог посилає українському народові, щоби показати, що добро і Божа сила завжди перемагають».

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua