Глава УГКЦ закликав вірних молитися за тих, хто чинить нам кривду
  • Нед, 16/03/2014 - 22:40

Сьогодні вранці Блаженніший Святослав (Шевчук), Отець і Глава УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію в соборі Святої Софії в Римі. Він закликав християн у час Великого посту до усильної молитви «за ворогів і за всіх, хто сьогодні кривдить український народ і говорить про нас неправду».

Разом з Предстоятелем УГКЦ молилися владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії, члени ректорату Українського папського інституту Святої Покрови, представники монаших чинів та згромаджень, які знаходяться в Римі.

Коментуючи уривок євангельського читання Неділі про розслабленого, Блаженніший Святослав наголосив, що саме «гріх робить людину “розслабленою” та немічною, однак Ісус Христос є тим Словом прощення, яке Отець посилає до кожного з нас. Тільки в Ньому через Святе таїнство Покаяння ми отримуємо відпущення гріхів». 

Проповідник зауважив, що сьогодні «невипадково Бог говорить нам про прощення». Глава УГКЦ закликав усіх до усильної молитви за ворогів: «Молімося за тих, хто нас переслідує, адже бути християнином означає бути носієм прощення».

Нагадаємо, що цими днями Блаженніший Святослав перебуває в Римі з офіційним візитом до Ватикану, щоб зустрітися з Папою Франциском. Приватна аудієнція відбудеться 17 березня.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua