Глава УГКЦ закликав владу США бути посередником у врегулюванні ситуації в Україні
  • Чтв, 06/02/2014 - 21:34

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) заявив у Вашингтоні, що протести в Україні не політичні, а викликані вибором майбутнього держави, і закликав владу США бути посередником у врегулюванні сьогоднішньої ситуації в Україні.
 

Про це він сказав у Конгресі США під час щорічного Дня України, який відбувся 5 лютого. У цей час українці Сполучених Штатів Америки зустрічаються з представниками влади США: конгресменами, сенаторами, представниками Державного департаменту, щоб відстоювати інтереси України.

Зустріч розпочалася з промови голови Української конгресової спілки Марсі Кептур, яка наголосила на історичності цього дня, оскільки Предстоятелі двох Українських Церков - Блаженніший Святослав і Патріарх Філарет - підтримали захід.

У своєму слові Блаженніший Святослав зазначив, що всі релігійні інституції України підтримують прагнення українського народу до змін через конструктивний діалог між громадськістю і державною владою, а не за допомогою насильства чи агресії.

У заході також взяв участь заступник помічника Держсекретаря Ерік Рубін, представники української парламентської опозиції, представники країн Центральної та Східної Європи та багато українців, які проживають у США.

Як ми повідомляли, 4 лютого у Вашингтоні, біля пам’ятника Кобзареві, Глава УГКЦ спільно з Патріархом Філаретом, Предстоятелем УПЦ КП, відслужив Молебень до Пресвятої Богородиці за мирне врегулювання ситуації в Україні.

Департамент інформації УГКЦ