Глава УГКЦ запросив Папу Франциска до України
  • Птн, 15/03/2013 - 10:24

В четвер, 14 березня 2013 р., Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в приміщеннях Патріаршого двору у Римі (piazza Madonna dei Monti, 3) провів прес-конференцію з українськими журналістами з нагоди обрання нового Папи, під час якої повідомив, що скерував новообраному Папі запрошення до України.

Я переконаний, що на нас чекають багато приємних подій, якими вони будуть, покаже час, але справді у своєму листі-привітанні, яке я скерував до новообраного Папи іспанською мовою, я його запрошую до України. Зокрема, я його повідомляю, що цього року  ми святкуємо ювілей 1025-ліття Хрещення Русі-України і з цієї нагоди буде освячений наш Катедральний Собор у Києві. Ми про цей Собор багато з ним говорили, при різних нагодах.

Отже, запрошення я до нього скерував і сподіваюся, що він його прийме. Але я думаю, що ми цього року будемо мати кілька гарних нагод спілкування з ним. Найперше 25 листопада ми будемо святкувати 25 років перенесення мощей святого Йосафата Кунцевича до базиліки Апостола Петра. Коли це відбувалося в контексті ІІ Ватиканського Собору, то сам Папа був присутній на цій події і з цієї нагоди ми хочемо здійснити прощу нашого українського єпископату до Риму. Ми сподіваємося, що це також буде моментом зустрічі із Святішим Отцем. 

За матеріалами Радіо Ватикан