Глава УГКЦ зустрівся із новообраним урядом Львівської Провінції редемптористів
  • Суб, 15/12/2018 - 10:29

Із 10 по 13 грудня 2018 року у Львівській провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) відбувалася Х звітно-виборча Провінційна Капітула, що є основною інституцією управління у Провінції.

11 грудня, у перший робочий день Х Провінційної Капітули, делегатами були обрані Провінційні дорадники, які входять до складу нового уряду Провінції: о. Михайло Іваняк (вікарій або заступник Протоігумена), о. Ярослав Федунів, о. Роман Лагіш, о. Ігор Безкостий.

13 грудня 2018 року новообраний уряд Львівської Провінції редемптористів на чолі з Протоігуменом о. Андрієм Раком зустрівся з Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.

Блаженніший Святослав у своєму пастирському слові привітав спільноту редемптористів із завершенням Капітули і побажав усім редемптористам відкритості і відваги у служінні. Зокрема Глава Церкви підкреслив активну місійну працю редемптористів у різних куточках та ділянках, особливо це стосувалося сучасних викликів Церкви у непростий для Батьківщини час. Рівно ж Блаженніший Святослав заохотив з відвагою плекати відкритість на сучасні та нові виклики у Церкві та суспільстві. У свою чергу Протоігумен о. Андрій Рак подякував главі УГКЦ за братнє тепле прийняття та підтримку.

На завершення Його Блаженство уділив своє благословення для нового уряду редемптористів на наступну каденцію (quadrienium).

о. Михайло Іваняк, редемпторист