Глава УГКЦ зустрівся з керівництвом всесвітнього католицького телебачення EWTN
  • Нед, 01/09/2013 - 13:11

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук сьогодні, 31 серпня, провів зустріч з керівництвом Всесвітнього телеканалу EWTN, під час якої сторони домовилися про можливу співпрацю.

У зустрічі взяли участь: Майкал Ворсоу – президент телеканалу EWTN, Іаян Муррай – головний менеджер, Іво Бендер – відповідальний менеджер за центральну та Східну Європу.

Блаженніший Святослав поділився з керівництвом EWTN, що в УГКЦ нещодавно започатковано інтернет-телебачення «Живе. ТБ», яке виготовляє якісний продукт. Представники EWTN запропонували співпрацю з УГКЦ, щоб через ЗМІ нашої Церкви допомогти доносити їхній контент, а також, аби через їхній телеканал передавати мас-медійний продукт УГКЦ, щоб інформувати наших вірних, які сьогодні живуть у США, Канаді, Латинській Америці й інших країнах світу.

Глава УГКЦ подякував за таку пропозицію співпрацювати, адже, як повідомив він шановним панам, Церква багато років шукає ефективного способу присутності в мас-медійному просторі України. Відповідно, й за кордоном, оскільки є глобальною Церквою.

Керівництво телеканалу висловило бажання отримати відео з освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового, щоб потім по змозі показувати його у своїй мережі.

«На моє бачення, ця зустріч започаткувала плідну співпрацю, до якої нас запрошують. Сподіваюся, наша Церква в розвитку мас-медійних структур до такої співпраці вже готова», – зазначив Глава Церкви за підсумками зустрічі.

Співпрацюючи з Всесвітнім телеканалом EWTN, вважає Блаженніший Святослав, УГЦК зможе зламати інформаційну блокаду в Україні щодо католицької тематики. І, з одного боку, показати українському суспільству справжнє обличчя Католицької Церкви, а з іншого – обличчя римо-католиків та греко-католиків всьому світу.

EWTN – глобальна мережа католицького телебачення, яке має одинадцять телеканалів у США, Канаді, Латинській Америці, Іспанії, Німеччині, Африці, Азії… Телеканал зараз робить кроки, щоб бути присутніми у Східній Європі, зокрема в Україні. У Києві вже є відповідний центр, де їхній контент перекладається українською та російською мовами.

 

Департамент інформації УГКЦ