Глава УГКЦ зустрівся з Міністром Канади у справах громадянства, еміграції та багатокультурності
  • Пон, 04/03/2013 - 16:40

3 березня 2013 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, зустрівся з представниками канадської делегації: Джейсоном Кенні, Міністром Канади у справах громадянства, еміграції та багатокультурності; Троєм Лулашником, Надзвичайним і Повноважним послом Канади в Україні; Кристофером Магоном, виконавчим помічником Міністра; Домініком Рощаком, директором Департаменту з питань мультикультурності. Зустріч відбулася в адміністративному будинку біля Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ.

Як ми раніше повідомляли, представники канадської делегації взяли участь у недільній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, яку очолив Блаженніший Святослав.

Під час зустрічі Верховний Архиєпископ УГКЦ привітав зарубіжних високопосадовців із призначенням Ендрю Беннета послом Свободи релігії Канади. Предстоятель УГКЦ зазначив, що у всьому світі Канада відома своєю боротьбою за права людини, і в останні роки Уряд Канади не один раз ставав на захист тих, хто зазнав переслідувань або піддався дискримінації через свою віру або ж релігійну приналежність. «Будьте впевнені у моїй молитві і благословенні важливого завдання, яке постає перед вами на новій посаді», - зазначив Глава УГКЦ, звертаючись до Ендрю Беннета.

Також Першоієрарх УГКЦ розповів про програму Всенародної всецерковної прощі до Патріаршого собору УГКЦ у Києві, яка відбудеться 18 серпня 2013 року, та про посвячення Патріаршого собору під час цього паломництва. Блаженніший Святослав повідомив, що на прощу приїдуть миряни та владики УГКЦ із Канади, а крім цього очікується приїзд Архиєпископа Едмонтона Ричарда Сміта, Голови Канадської Єпископської Конференції.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Департамент інформації УГКЦ