Глава УГКЦ зустрівся з міністром закордонних справ України
  • Птн, 15/11/2019 - 10:49

14 листопада 2019 року відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви, з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком на запрошення останнього.

Під час зустрічі Предстоятель УГКЦ розповів про міжнародну діяльність Церкви, зокрема про свої візити до Австрії 7-13 листопада 2019 року та США в травні і червні 2019 року.

Міністр високо оцінив внесок УГКЦ в об’єднавчі процеси як в Україні, так і за її межами задля збереження духовної цілісності та самобутності українців.

Співрозмовники також обговорили актуальні та майбутні спільні проєкти, спрямовані на відзначення за кордоном важливих дат з історії України і  вшанування пам’яті видатних особистостей, зокрема митрополита Андрея Шептицького, допомогу трудовим мігрантам, ознайомлення світової спільноти з українською культурою та духовною спадщиною.

Блаженніший Святослав запросив представників МЗС взяти участь у Патріаршому Соборі, який відбудеться 26-29 серпня 2020 року у Львові. Тема Собору: «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ».

Співрозмовники наголосили на важливості налагодження прямих контактів із громадами закордонних українців з метою донесення правди про Україну, розвитку ефективної народної дипломатії.