Глава УГКЦ зустрівся з новообраним ігуменом Святоуспенської Унівської Лаври
  • Чтв, 02/07/2020 - 17:24

Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся із новообраним ігуменом та намісником Святоуспенської Унівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ.

В такий спосіб отець-ігумен Йона Максім здійснив візит вдячності і ввічливості до Глави Церкви, як до батька, який безпосередньо дбає про добро спільноти.

Під час розмови єрм. Йона Максім, студит розповів Главі Церкви про перебіг виборчої капітули і подякував йому за затверджений вибір.

У розмові вони обговорили основні труднощі студитів, а також становище спільноти і бачення новим ігуменом переспективи розвитку студійського монашества.

Під час зустрічі обговорили ідею Студійського монашества, яку обновив у нашій Церкві митрополит Андрей Шептицький. Окремо торкнулися теми формації.

«Для нас у Києві було дуже важливим фактом, що спільнота монахів вирішила посилати на навчання студитів саме до Київської Трьохсвятительської духовної семінарії», - наголосив Глава Церкви.

Важливою темою для обговорення стала тема розвитку Обухівської Студійської Обителі св. Антонія і її важливої  ролі у житті Київської архиєпархії і взагалі у відновленні УГКЦ у Центральній Україні.

Блаженніший Святослав запевнив отця-ігумена у своїй увазі і опіці над Студійським монашеством.

«Для Глави Церкви, починаючи від митрополита Андрея Шептицького, потім для Патріарха Йосифа і згодом для Блаженнішого Любомира Студійське монашество завжди було точкою опори. Я сподіваюся, що в такій співпраці ми зможемо з одного боку одні одним належно послужити, а з іншого монахи-студити будуть відчувати ті очікування, які сьогодні Церква має до них», - додав на завершення Предстоятель УГКЦ.