Глава УГКЦ зустрівся з послом Німеччини
  • Втр, 30/04/2013 - 00:12

29 квітня Блаженніший Святослав зустрівся з Крістофом Вайлем, послом Федеративної Республіки Німеччина, та Дірком Лехельтом, культурним аташе Посольства.

 

Під час зустрічі її учасники обговорили сучасну суспільно-політичну ситуацію в Україні, останній візит ВРЦіРО до Брюсселя та основі теми комунікату ВРЦіРО щодо цього візиту. Відтак перейшли до обговорення питання реституції майна Церков і релігійних організацій, що його в насильний спосіб відібрала комуністична влада. Блаженніший Святослав повідомив посла, що «наша Церква близько 10 років займається цим питанням, шукає необхідні документи та здійснює інвентаризацію забраного майна». «Ми також розробляємо різні моделі можливої реституції цього добра з боку держави», - додав Глава УГКЦ.

 

Предстоятель УГКЦ, зокрема, наголосив: «Повернення церковних матеріальних благ - це не якась особлива ласка, чи послуга, з боку влади, що робиться для Церков України. Мова йде про дотримання засад історичної справедливості та повернення забраного».

 

Крім того, Блаженніший Святослав відзначив, що об'єктом реституції мають бути не тільки культові споруди, але й інші види церковного майна, аби Церкви й релігійні організації могли вільно вести просвітницьку і виховну роботу та здійснювали соціальне служіння в державі.

Департамент інформації УГКЦ