Глава УГКЦ надіслав лист-співчуття Архиєпскому Тімоті Долану з приводу інциденту, який стався в американській початковій школі м. Ньютаун
  • Чтв, 20/12/2012 - 19:06

«Вірні УГКЦ приєднуються до своїх братів та сестер у США, висловлюючи жаль з приводу акту безглуздого насильства, спрямованого на найбільш безневинних людей у суспільстві. У час, коли весь світ готується до святкування Різдва Христового, я молюся про те, щоб сім'ї  загиблих і потерпілих внаслідок інциденту, що стався в американському м. Ньютаун (штат Коннектикут), отримали благодать зцілення»,- про це йдеться у листі-співчутті Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, від 18 грудня 2012 року до Архиєпископа Тімоті Долана, Голови Конференції Католицьких Єпископів США.

 

«Я хочу від імені всіх вірних Української Греко-Католицької Церкви донести до вас наші молитви і жаль з приводу жахливих смертей двадцяти дітей і шести дорослих у початковій школі "Sandy Hook". Прошу передати жителям м. Ньютаун наше найглибше співчуття», - зазначив Предстоятель Церкви.

 

Нагадаємо, що 14 грудня 2012 року в м. Ньютаун невідомі відкрили стрілянину на території початкової школи «Sandy Hook». Кількість загиблих у результаті стрілянини становить щонайменше 26 людей, ще кілька були поранені.

Департамент інформації УГКЦ