Глава УГКЦ очолив Літургію в церкві Святої Анни та освятив наріжний камінь під забудову храму Зіслання Святого Духа у м. Бориславі
  • Пон, 24/12/2012 - 18:58

22 грудня 2012 року, на свято Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, у рамках візиту до м. Борислава, що на Львівщині, очолив Архиєрейську Божественну Літургію в церкві Святої Анни. Глава Церкви привітав присутніх на молитві із храмовим святом, жителів Борислава з 625-річчям міста, а також представників міської влади, які «працюють над тим, щоб Борислав було містом віруючих людей».

 

Як сказав Глава Церкви під час проповіді, історія спасіння людства була історією «безплідних жінок»: «Коли Господь створив людину на свій образ і подобу, Він покликав чоловіка й жінку бути співтворцями, щоб передавати нове людське життя. Проте, щоб наголосити на тому, що джерелом спасіння не є сила людини, а сила Божа, Господь захотів, щоб у надзвичайний спосіб те життя, яке Він дає, передавалося навіть тоді, коли людина через неміч гріха стає нездатною співдіяти із Богом». Крім цього, промовець звернув увагу на те, що ми, діти Христової Церкви, щодня покликані змагатися за святість, очищаючись і стаючи вільними від рабства зла. Наостанок Блаженніший Святослав зауважив, що українці сьогодні переживають момент, в якому благають Господа про звільнення від всякого зла: «Ми повинні розуміти, що людина - духовна істота, а видимий матеріальний світ є виявом її внутрішнього і духовного життя. Мені приємно бачити те, що відродження цього міста найперше полягає у відродженні його духовного релігійного життя».

 

З нагоди візиту Блаженнішого Владика Ярослав Приріз, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, привітав Главу Церкви від імені всього духовенства та вірних єпархії. «Хто слухає Ваше мудре слово, хто спілкується з Вами, відчуває Вашу особливу духовність, мудрість і святість. За ці чесноти, які Ви вимолювали в Бога, за цю посвяту Богові та своєму народові Ви отримали свою Церкву. І місто Борислав сьогодні сміється, бо Ви - Глава і Отець Церкви, є з нами», - зазначив Владика Ярослав. Насамкінець о. Роман Василів, парох церкви Святої Анни, подякував Предстоятелю УГКЦ за його благословення і спільну молитву. Парох розповів про історичне минуле храму і подарував Блаженнішому Святославу ікону «Спас у силах» невідомого українського художника, якій близько 150 років, та мощі святого Святослава Всеволодича, онука князя Ярослава Мудрого.

 

Цього ж дня Глава Церкви освятив місце та наріжний камінь під забудову в Бориславі храму Зіслання Святого Духа. Як зазначив Блаженніший Святослав, завдання Церкви сьогодні є бути якнайближче до людей: «Я щиро вірю, що із спорудженням нового храму наша церковна спільнота зробить крок назустріч місцевим жителям. Ми повинні це робити, подібно до Господа, який перший зблизився з людиною».

 

фоторепортаж

Департамент інформації УГКЦ