Глава УГКЦ призначив духівника Всеукраїнського руху «Матері в молитві»
  • Птн, 28/12/2012 - 20:35

28 грудня 2012 року в приміщенні Митрополичих палат Львівської архиєпархії УГКЦ відбулися збори єпархіальних та екзархальних координаторів і духівників руху «Матері в молитві».

 

Зустріч вітальним словом розпочав Владика Венедикт Алексійчук, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. На початку зустрічі о. Петро Рак, адміністратор Патріаршої курії у Львові, зачитав Декрет Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, про призначення на три роки о. Зіновія Хоркавого духівником Всеукраїнської спільноти «Матері в молитві» за порадою  Владики Ігоря Возьняка, Архиєпископа і Митрополита Львівського.

 

 

 

«У Господа вимолюю всіх потрібних Вам Божих ласк для належного сповнення Вашого служіння», - пише Блаженніший Святослав у цьому Декреті. Владика Венедикт пояснив значення того, чому о. Зіновія було призначено духівником за порадою Митрополита Львівського. Глава УГКЦ, здійснюючи призначення священика на подібну посаду, найперше повинен порадитися із єпископом тієї єпархії, до якої належить ієрей. «Бажаю Вам, щоб Ви всіх до свого серця приймали»,- побажав о. Зіновію Владика  Венедикт.

 

За словами о. Петра Рака, призначення духівника спільноти «Матері в молитві» - велика подія в УГКЦ: «Цей молитовний рух настільки розвинувся в УГКЦ, що йому вже потрібен належний духовний супровід. Вважаю, що єпархіальні духівники спільнот і безпосередньо матері цього руху повинні одні одних підтримувати на обраній молитовній дорозі».

 

Зустріч продовжилася представленням єпархіальних духівників спільнот, звітами за рік єпархіальних координаторів руху, обговоренням статуту руху.

 

Департамент інформації УГКЦ