Голос Папи спокійний, але пересторога серйозна. Мова про ЄС
  • Срд, 08/12/2021 - 12:54

Папа Римський Франциск прокоментував пропозицію Єврокомісії вилучити християнство з офіційної мови Європейського Союзу. “Це анахронізм, секуляризм, розчинений у дистильованій воді”, – зауважив Франциск у понеділок під час конференції на борту літака, яким він повернувся до Риму. “Європейський Союз повинен поважати кожну країну з її внутрішньою структурою; має поважати розмаїтість країн, а не стандартизувати їх” –наголосив він.

Пропозиція комісара ЄС із питань рівності, яка виступає, зокрема, за вилучення з мови “Різдва”, і навіть заміну імен Марії та Івана на імена ... Маліка та Юлій.
“В історії багато диктатур намагалися зробити те саме. Згадаймо Наполеона, нацистську, комуністичну диктатуру. Це певна мода, секуляризм, розчинений у дистильованій воді. Але в історії це не збулося”, – сказав він під час прес-конференції.

“Це спонукає мене задуматися щодо Європейського Союзу, який я вважаю необхідним. Але Союз повинен повернутися до ідеалів батьків-засновників. Це були ідеали єдності, величі. І [Союз] має бути обережним, аби не стати інструментом ідеологічної колонізації. Бо це може призвести до розподілу між країнами та занепаду Європейського Союзу. Європейський Союз повинен поважати кожну країну з її внутрішньою структурою. Він має поважати розмаїтість країн, а не стандартизувати їх”, – наголосив Франциск.

“Гадаю, що вони цього не зроблять, їхні наміри не такі. Але слід бути обережними, тому що інколи з'являються проекти, подібні до цього, і вони не знають, що з цим робити”, – сказав Папа про пропозицію комісара Даллі.

“Кожна країна має свою специфіку, але кожна країна також відкрита для інших країн Європейського Союзу. (...). Суверенітет братів, який у єдності поважає індивідуальність кожної країни. І слід бути обережними, щоб не стати інструментом ідеологічної колонізації”, – застеріг Франциск.