Голова італійського єпископату про потребу збереження пам'яті про переслідуваних християн
  • Срд, 30/01/2013 - 00:00

Церква не хоче практикуватися в політиці, але проповідувати Христа. Піклуючись про добро людини, вона захищає основні цінності: життя, шлюб і сім'ю. Вони мають не тільки релігійні основи, але й раціональні, які мають бути очевидними для всіх. Про це нагадав кардинал Анджело Баньяско на засіданні постійної ради Конференції італійських єпископів, що триває з 28 до 31 січня. Голова італійських єпископів не обмежився проблемами цієї країни, в якій триває виборча кампанія. Він також розповів про переслідування християн у світі.

Архиєпископ Генуї зазначив, що багато переслідувань збігається зі збройними конфліктами. Він говорив про расові націоналізми, що виникають останнім часом в Азії, і про боротьбу, що триває у багатьох африканських країнах.

 

Архиєпископ згадав вимушену еміграцію послідовників Христа іноді з тих областей, де християнство є найбільш історично закоренілою релігією. До того ж в багатьох країнах вони змушені приховувати свою релігійну приналежність. Базуючись на даних експертів, згідно з якими торік у світі вбили понад 100 тисяч християн різних конфесій, кардинал Баньяско сказав: "Це страшна кількість, щодо якої ніхто не може залишитися байдужим. Ті, хто страждає і вмирає за Христа, роблять це також і для нас". Голова італійського єпископату запропонував відродити віру в парафіях через підтримування постійної пам'яті про переслідуваних братів і сестер у всьому світі.

За матеріалами: Radio Watykańskie