Голова Папської ради: сучасна культура веде до суспільства без сімей
  • Срд, 05/11/2014 - 21:32

У Мадриді була представлена програма XVI Конгресу "Католики і суспільне життя", який розпочнеться 14 листопада під девізом "Сім'я назавжди - виклики і надії". Почесним гостем заходу став голова Папської ради у справах сім'ї.

"Конгрес проходить в історичний момент, і на ньому присутній триптих: шлюб, сім'я і життя. Тому цей конгрес настільки винятковий ", - сказав архиєпископ Вінченцо Палья. У своєму виступі єрарх широко представив ситуацію інституту сім'ї, зануреного "в гедоністичну культуру". Ця культура не тільки "вважає довгострокові відносини неможливими", але і веде до "суспільства без сімей". Скорочення кількості канонічних і громадянських шлюбів викликало збільшення числа людей, які бажають жити в самоті, бо "будь-яке рішення, яке включає в себе сімейні відносини, вважається нестерпним". Не дивно, що "зміцнюється суспільство, в якому ніхто нікому не довіряє, де міцні відносини вважаються неможливими, і в якому все частіше можна почути такі заяви, як" Real Madrid for ever", а не "шлюб назавжди".

Хоча інші союзи заслуговують поваги, однак, як зазначив голова Папської ради, прирівнювання їх до шлюбу між чоловіком і жінкою, відкритого для життя, має хибну основу. Подружня любов має свій власний вимір, незрівняний з іншими союзами. У нинішній "кризі сімейної культури вперше в історії наступив розрив зв'язку подружжя-життя-сім'я". Архиєпископ Палья звернувся до всіх, і особливо католиків, робити все можливе, щоб "продемонструвати красу родини", яка є "найбільшою спадщиною людства".