Головною темою серпневого Синоду УГКЦ в Києві буде нова євангелізація, – Патріарх Святослав
  • Суб, 10/08/2013 - 00:18

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час інтерв’ю новому інтернет-телебаченню УГКЦ «Живе. ТБ», повідомив, що з 11 по 18 серпня 2013 року в Києві відбуватиметься чергова сесія Священного Синоду, на який прибудуть українські католицькі владики з усього світу.

 «Центральною темою цьогорічного Синоду буде «Нова євангелізація в Українській Греко-Католицькій Церкві». Ми міркуватимемо над тим, як більш ефективно проповідувати Боже Слово в сучасній культурі. Адже поняття нової євангелізації включає в себе успішне душпастирство з сучасними методологіями в наших парафіях, необхідні засоби, як промовити до тих людей, які є охрещені, але неналежним чином практикують свою віру. Особливу увагу хочемо звернути на тих, які сьогодні ще не охрещені, але чекають, щоб Церква промовила до них Божим Словом і допомогла їм стати християнами. Це три аспекти, над якими роздумуватимуть члени Синоду», − зазначив Патріарх Святослав.

 Крім того, важливим питанням, яке обговорюватимуть єпископи, буде питання місійності Церкви. У сучасному світі кожен віруючий повинен ділитися своєю вірою: інакше він її втратить. І наші єпископи, які живуть у різних країнах, у різних мовних середовищах, у різних культурах ділитимуться своїм досвідом, як донести Боже Слово до сучасної людини», − сказав Предстоятель УГКЦ.

Синод, що буде проведений у Києві 11–18 серпня, тісно пов'язаний з двома іншими подіями, які відбудуться у столиці, – освяченням 17–18 серпня Патріаршого собору Воскресіння Христового та святкуванням греко-католиками 1025-річного ювілею Хрещення України-Русі.

Джерело: РІСУ