Гонконг: незважаючи на заборону Літургії, католики не втрачають довіри
  • Срд, 19/02/2020 - 14:19

Заборона служити публічні Літургії в Гонконгу серйозно ускладнила життя місцевої Церкви – зазначає французький місіонер о. Ніколя де Франквіль. З цієї причини хрещення дорослих цього року відтермінували. Ця подія відбудеться аж у неділю Зіслання Святого Духа. До хрещення там готуються понад 3 тис. дорослих.

Заборона публічної Літургії діє вже кілька днів і наразі триватиме до 28 лютого. Це відбувається внаслідок коронавірусної епідемії. Як написав Апостольський адміністратор Гонконгу кардинал Джон Тонг Хон, наступні два тижні будуть вирішальними в боротьбі з епідемією. Католики можуть брати участь у Літургії за допомогою засобів масової інформації, а також дозволяється адорація Найсвятішого Таїнства. Церква надає душпастирську допомогу хворим.

Як каже о. де Франквіль, католики в Гонконзі з вірою переживають ці нові проблеми. Вони втішають одне одного і довіряють Богові.

 «Однак, Церква в Гонконгу є досить особливим середовищем. Люди досить дисципліновані. У цьому плані нам пощастило, якщо порівняти це з рештою суспільства. Церква є динамічна і вірні довіряють душпастирям, вони не ставлять під сумнів їхні рішення, – сказав французький місіонер. – У суспільстві все навпаки. Зростає відчуття страху, психоз, а також недовіра до місцевої влади. Мешканці Гонконгу торік втратили довіру до урядовців під час демонстрацій. Зараз люди дуже негативно ставляться до того, як влада підходить до цієї епідемії, Стверджують, що вона не справляється з викликом. Це ще більше посилює незадоволення та гнів громадськості щодо нинішньої влади».