«Господь поширює свою Віру не через зброю, а тільки любов’ю, мучеництвом та смиренням» - Владика Димитрій
  • Пон, 09/11/2015 - 10:28

8 листопада 2015 р. Б. в день великомученик Димитрія Солунського – свідка перемоги Христа над смертю, в катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ відслужив Архієрейську Божественну Літургію у співслужінні численного духовенства.

В часі проповіді Владика Дмитро зосередив увагу вірних на особі великомученика Димитрія та на значенні мучеництва в Христовій Церкві. Зокрема на тому, що погани часто думали, що коли вони вб’ють християнина цим вони зможуть зупинити зростання Церкви, але в Церкві дують зовсім інші критерії і чим більше вони вбивали християн, тим більше їх ставало. Також Архієрей зазначив: «…в сучасному світі загальна картина не змінилася, християн і далі вбивають, з них насміхають, але нас стає все більше і більше…і секретом поширення християнства є план Божий. Господь поширює свою Віру не через зброю, а тільки любов’ю, мучеництвом та смиренням».

Божественна Літургія традиційно завершилася духовним гімном України «Боже великий, єдиний» після, якого від імені архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка приїхав привітати Владику Димитрія митр. прот. Андрій Говера - синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської Архієпархії. Відтак Владику із іменинами привітало численне духовенство Бучацької Єпархії та в якості подарунку вручило нові Архієрейські ризи та митру. Опісля духовенства владику-іменинника вітали численні вірні, молодь та представники різних спільнот та організацій.