Громада ПЦУ звільнила костел на користь попередніх його власників — римо-католиків
  • Пон, 22/06/2020 - 12:51

Домініканський костел в Богородчанах Івано-Франківської області, пам'ятку архітектури національного значення, передали у власність громаді Римсько-Католицької Церкви в Україні. Костелом користувалася громада ПЦУ, але вона забезпечила себе власним приміщенням і не заперечувала щодо передачі культової споруди її попереднім власникам на підставі архівних матеріалів та відповідно до чинного законодавства, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Mi100.info.

Голова ІФ ОДА Віталій Федорів підписав розпорядження про передачу в безоплатне користування Домініканського костелу громаді римо-католиків.
"Унікальна за своєю суттю подія – приклад державотворення, спільна згода римо-католиків та православних. Попри різні перешкоди з боку селищного голови Заремби, він був змушений визнати власну помилку та скасувати незаконну “приватизацію” костелу. Прошу його утриматися від неправдивих коментарів, як це було з листом владики Іосафа. Громада досягла згоди і примирення без Заремби, нехай так і лишиться. Мир і злагода – приклад Богородчан для України", – сказав колишній голова Богородчанської районної державної адміністрації Франко Єжак.