«Громадянська відповідальність, як суспільна цінність», - конференція у Києві
  • Срд, 11/12/2013 - 13:27

13 грудня в Київському Національному Університеті ім. Т. Шевченка відбудеться конференція на тему «Громадянська відповідальність, як суспільна цінність», в рамках Суспільних днів УГКЦ.

Мета круглого столу полягає у сприянні зміцненню відкритого та демократичного суспільства, що спирається на верховенство права та базується на засадах прав людини, відкритості та відповідальності влади на усіх рівнях, відданості спільному благу як меті та провідному критерію політичного життя.

Захід організовується кафедрою політології Київського Національного Університету ім. Т. Шевченка, Науково-дослідним інститутом соціальної доктрини Церви у м. Мюнхенгладбах (Німеччина) та Комісією УГКЦ Справедливість і Мир.

Під час заходу будуть обговорюватися питання, пов’язані з відповідальністю політичних акторів як фактору суспільного розвитку, громадянське суспільство як основний суспільний інститут формування відповідальності громадян, соціальної відповідальності та етики бізнесу, бізнесу та духовних цінностей, соціальної політики держави.

Це далеко не повний перелік питань, які будуть винесені на обговорення.

В заході візьмуть участь монс. проф. Петер Шаленберг, директор Науково-дослідного інституту соціальної доктрини Церви, проф. Луіджіно Бруні, кафедра політичної економіки Університет Бікока (Мілан, Італія) та Університет LUMSA (Рим, Італія), проф. Володимир Цвих, завідуючий  кафедрою політології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Його Блаженство Любомир кардинал Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, проф. Анатолій Приятельчук, кафедра філософії гуманітарних наук Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Початок круглого столу о 11:00, за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 60, КНУ ім. Т. Шевченка, ауд. 204, Головний («Червоний») Корпус.

Нагадаємо, що «Громадянська відповідальність як суспільна чеснота» – так звучить тема цьогорічних суспільних днів, які проходять у різних куточках України. Вони є культурною лабораторією, де можна обмінюватися думками та досвідом, вивчати існуючі проблеми і визначати нові напрямки діяльності.

Джерело: www.iupax-ugcc.org/