Халдейський Архиєпископ: джихадисти – правдиве лице ісламу
  • Чтв, 14/08/2014 - 00:01

Вигнаний ісламськими бойовиками з власної єпархії Халдейський католицький Архиєпископ Мосулу Еміль Шімон Нона заявив італійським ЗМІ, що джихадисти – це правдиве лице ісламу, а іслам є фундаментом їхньої ідеології. Архиєпископ гостро розкритикував західні держави, які ігнорують переслідування християн в ісламському світі. Сам Архиєпископ Нона розділив долю своєї Архиєпархії – усі його вірні або вигнанні з своїх домівок, або вбиті.

«В Корані є айати, які наказують вбивати християн й усіх інших «невірних». «Невірний» в ісламі не має ніякого достоїнства, ніякого права, з ним можна робити все, що заманеться. Ідеологія сучасних джихажистів не є щось нового – вона опирається на Коран».

Архиєпископ також заявив, що деякі ісламські держави відкрито фінансують джихадистів, а світова спільнота закриває очі на це, думаючи, що це нікого не стосується, окрім жителів Близького Сходу. «Це не так», - твердить халдейський Архиєпископ, - «вони є небезпекою для всіх вас. Приде час коли Захід буде шкодувати через теперішню свою політику. «Ісламська держава Леванту і Сирії» має своєю ціллю навернути в іслам усіх людей, а тих, хто це відкине, – вбити».