ХIX Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини»
  • Птн, 10/08/2018 - 11:36

В суботу, 4 серпня 2018 р. Б., Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк спільно з Владикою Дмитром Григораком, ЧСВВ – Правлячим Архиєреєм Бучацької Єпархії УГКЦ благословили відкриття ХIX Всеукраїнського фестивалю «Дзвони Лемківщини», що проходив в урочищі Бичова на Ватряному полі неподалік міста Монастириська.

Єпископи у співслужінні духовенства Монастириського деканату та священнослужителів, які прибули з поза меж нашої єпархії спільною молитвою відкрили фестиваль.

Після молитовного відкриття фестивалю до присутніх звернувся Архиєпископ Василій, який зачитав вітальне слово (див. додаток).

Відтак, до присутньої громади звернувся Владика Дмитро, який наголосив на важливості проведення цього етнофестивалю: «Наші зустрічі не дають згаснути духовній ватрі лемківського народу, вони її ще більше розпалюють. 20 років тому тут було кілька сотень людей, а зараз - десятки тисяч, це потужна ріка, яка вливається в безмежне море української нації. І хай ніколи не згасне духовна ватра Лемківщини…».

Наступного дня, 5 серпня 2018 р. Б., Владика Дмитро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні духовенства Монастириського деканату та священнослужителів, які прибули з поза меж нашої єпархії для учасників фестивалю.