Хорватська громадянська ініціатива «U ime obitelji» заявляє про чисельні напади на своїх волонтерів
  • Срд, 15/05/2013 - 09:16

Хорватська громадянська ініціатива «U ime obitelji», яка збирає підписи за референдум про внесення до Конституції Хорватії визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки заявляє про чисельні напади на своїх волонтерів. Напади почалися після того, як стало зрозуміло, що Ініціативу підтримує не лише Католицька Церква в Хорватії та мусульманська спільнота країни, але й переважаюча більшість громадян. Особливо гострими та агресивними напади стали після відкритої підтримки Ініціативи низкою відомих хорватських академіків, науковців, спортсменів, популярних музикантів.

 

У заяві Ініціативи йдеться про те, що на кількох місцях на волонтерів ініціативи вчинили грубі фізичні та вербальні напади, підпалили один з пунктів сбору підписів, подерли кілька вже заповнених підписами листків. Про всі ці випадки Ініціатива повідомила поліцію, а також про діяльність деяких інтернет ресурсів, які поширювали заклики до насильства супроти членів Ініціативи та її волонтерів.

 

Хорватські ЗМІ підтверджують заяву Ініціативи, приводячи чисельні факти фізичних та вербальних нападів на членів та волонтерів Ініціативи, факти підпалів, знищення документів. У цей же ж час хорватська ліберальна влада гостро виступила проти проведення референдуму, ні словом не обмовившись про агресивну поведінку противників референдуму.

 

За повідомленням навіть ліберальних ЗМІ, які гостро противляться проведенню референдуму, за один день акції збору підписів ініціативу підтримало понад 415 тис. хорватських громадян.

 

За матеріалами хорватських ЗМІ