Хорватські єпископи: голосуйте за тих, хто підтримує традиційну сім’ю, хто просуває культуру життя і не приховує комуністичних злочинів
  • Чтв, 25/08/2016 - 16:20

Хорватські католицькі єпископи звернулись до громадян Республіки Хорватія із закликом вийти на позачергові парламентарні вибори, які мають відбутися 11 вересня цього року, і проголосувати за кандидатів, за яких голосувати дозволяє християнське сумління, інформує «Narod.hr».

Єпископи нагадали вірним, що участь у політичних виборах – це обов’язок християнина. Та що християнин має голосувати за тих кандидатів, чиї програми не противляться Вченню Церкви. Зокрема єпископи наголосили, що важливо звернути увагу на те чи кандидати дійсно підтримують розуміння сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки, чи вони готові поширювати культуру життя через захист людського життя від його природнього зачаття, аж до природньої смерті.

Окрім цього єпископи закликали вірних звернути увагу на те, чи кандидати готові сприяти розкриттю злочинів комуністичного югославського режиму, чи навпаки прагнуть такі злочини приховувати.

Також хорватський католицький єпископат закликає вірних до молитви за майбутні парламентарні вибори.