Храмовий празник Архикатедрального Собору святого Юра
  • Пон, 06/05/2019 - 17:10

6 травня 2019 року, в день святого великомученика, побідоносця і чудотворця Юрія, Архикатедральний Собор святого Юра у Львові відсвяткував храмовий празник.

З нагоди свята Архиєрейську Божественну Літургію звершив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні Преосвященного владики Венедикта, Єпарха Чиказького, Преосвященного владики Володимира, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, сотрудників Собору та численного запрошеного духовенства. До спільної молитви багато чисельно долучилися парафіяни та гості Собору.

Зі словом проповіді до вірних звернувся Преосвященний владика Венедикт, закликаючи завжди довіряти Богові в усіх обставинах нашого життя. Владика наголосив на подвизі мучеництва за Христа, який звершив святий великомученик Юрій, а також і тисячі мучеників та сподвижників, як і Праведний Митрополит Андрей, який, не зазнавши фізичного мучеництва, все ж через посвяту Богові та жертовне служіння став новим великим свідком віри. А саме свідки є опорою Христової Церкви та проголошення слова Божого.

По завершенні Літургії відбувся Чин освячення води, а відтак Митрополит Львівський окропив усіх присутніх, уділивши Архиєрейське благословення.

Прес-служба Курії Львівської Архиєпархії

Світлини