Хресна хода за єдність і мир в Україні
  • Срд, 29/01/2014 - 10:15

Хресна хода за єдність християн у контексті тижня молитви за єдність  і мир в Україні відбулася в Бучацькій єпархії в м.Чорткові 26 січня 2014р.Б.

Таку велику  кількість людей останнім часом м.Чортків не пам’ятає.На чолі присутніх був Преосвященний владика Дмитро Григорак зі священиками УГКЦ, а також митрофорний протоієрей о.М.Левкович УПЦ КП та римо-католицьке духовенство. Почавши від УПЦ КП Покрови Пресвятої Богородиці, зупиняючись біля кожного храму по-дорозі, хода закінчилась молебнем до Пресвятої Богородиці в катедральному Соборі Верховних апостолів Петра І Павла.

Владика Дмитро звернувся до учасників ходи словами недільного Євангелія ,заохочуючи вірних покаятися.»За гріхи вбивства, насильств, які чинилися в нашому народі, також потрібно каятися».  Особливо ноголосив на  гріхи дітовбивства:» За роки незалежності було вбито 30 мільйонів дітей абортами. Ми не хочемо насильства ,терору, але чи правдиво ми цього не хочемо, коли  так поступаємо зі своїми  ненародженими. Просімо Господа, щоб ці терпіння не були карою за гріхи, а випробуванням віри для українців. Молімося за всіх тих, від кого залежить доля України, за тих, які стоять по одному і другому боці барикад, щоб припинилося зло. Господь міняє ситуацію, бо багато людей молиться за Україну. Ще заохочую постити,тих, хто може,- на хлібі і воді. Все жертвуймо за Божий мир на Україні».

Також ,у своєму слові до вірних о.М.Левкович УПЦ КП пригадав вірним приклад про первомученика Стефана і апостола Павла, який спочатку переслідував християн,але  через молитву і кров мученика апостол навернувся. О.Михайло заохотив молитися за тих, хто вбивав наших теперішніх мучеників євромайдану, щоб мучителі  теж навернулися. Окрім того, отець звернувся до матерів, сестер, дружин, чиї сини, чоловіки,брати працюють в правоохоронних органах: »Моліться, щоб ваші  діти не пішли проти  вас, батьки, щоб не використали зла проти українського народу».О.Михайло щиро подякував за участь в такій єднальній молитві.

Також єпарх Бучацький подякував отцям духовним та вірним за участь у хресній ході і молитві за єдність і мир в Україні.

Джерело: www.buchacheparchy.org.ua